Only the best

PMU

POWDERBROWS
SPMU (semi permanente make- up)
De wenkbrauwen zijn dé blikvangers van uw gezicht!

De powderbrow techniek is een van de nieuwste trend op het gebied van Semi Permanente make-up (SPMU) Met deze techniek brengen we kleine puntjes (ofwel pixels) aan in de bovenste laag van de huid. Hierdoor creëren we vollere, gevulde wenkbrauwen met een zacht poeder effect.

Je kan er ook voor kiezen om Ombré- powderbrows te laten plaatsen.
Via deze techniek wordt de aanzet van de wenkbrauw iets lichter gepigmenteerd, en wordt de wenkbrauw geleidelijk donkerder naar de staart toe.

Wanneer PMU

Ideaal bij

 • Weinig haargroei
 • Asymmetrische wenkbrauwen
 • Allergie op bepaalde cosmeticaproducten
 • Weinig tijd ‘s morgens om je klaar te maken
 • Moeite om jezelf op te maken zonder bril?

Of Vind jij het gewoon moeilijk om de gepaste wenkbrauw vorm te bepalen?
Dan zijn powderbrows dé ideale oplossing voor jou!

Uitleg & FAQ

Inklapbare content

Wat is PMU?

Permanente Make-Up (PMU) is een vorm van cosmetische tatoeage waarbij pigment in de bovenste lagen van de huid wordt ingebracht om de illusie van make-up te creëren, zoals wenkbrauwen, eyeliner en lippen.c

Hoe lang blijft PMU zitten?

De duurzaamheid van Permanente Make-Up varieert per persoon, maar over het algemeen blijft het pigment tussen de 1 en 5 jaar zitten. Factoren zoals huidtype, levensstijl en nazorg kunnen van invloed zijn op de levensduur.

Hoe bereid ik me voor?

VOORBEREIDING
De voorbereiding begint niet wanneer u het salon binnenkomt, maar daarvoor.
Om een gewenst resultaat te bekomen houd je dus graag rekening met volgende zaken:

 • Zorg er voor dat je gewoon gemaquilleerd bent zoals altijd.
 • Drink minstens 48 uur voor de procedure geen cafeïne of alcohol
 • Neem geen bloedverdunners zoals Ibuprofen, Aspirine, Niacine, Vitamine E, B6, Omega 3, ... ten minste 1 week voor uw procedure. Als dit medisch noodzakelijk is, neem dan contact op met uw behandelende arts.
 • Vermijd harsen, zonnen of verven van de wenkbrauwen ten minste 3 dagen voor uw afspraak
 • Vermijd anti-aging behandelingen, zoals microdermabrasie, chemische peeling, lasers, botox of andere gezichtsbehandelingen ten minste 2 weken voor uw afspraak
 • Indien u al een vorm van PMU aan uw wenkbrauwen hebt, gelieve dit te melden bij het maken van uw afspraak.

Doet het zetten van PMU pijn?

Pijnervaring kan variëren afhankelijk van de gevoeligheid van de huid en de locatie van de PMU. Sommige mensen ervaren lichte ongemakken, terwijl anderen het als pijnlijk kunnen ervaren. Verdovende crèmes worden vaak gebruikt om eventuele ongemakken te minimaliseren.

Hoe is de nazorg?

Na de behandeling kan een lichte zwelling of roodheid van de huid optreden, dit hoort bij het genezen van de behandeling & verdwijnt weer na enkele uren.

Je kan gebruik maken van een zalf tot 2x/dag. Eventuele korstjes kunnen 3 dagen tot een week duren, deze mag u niet zelf verwijderen! Ze moeten vanzelf loslaten, anders kan dit plekjes veroorzaken.

Het is van groot belang dat de huid de eerste 3 dagen na de behandeling DROOG blijft.
Zwemmen & het gebruik van zonnebank, sauna of make-up wordt de eerste 7 dagen afgeraden. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit. De pigmenten zijn tevens zeer onderhevig aan UV licht.
(Hou hier rekening mee bij het inplannen van een afspraak, vb. bij vakantieplannen)

Na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst. De opperhuid zuigt zich namelijk vol met pigment, maar deze laag schilfert regelmatig af.

Hoe lang duurt het herstelproces?

Het herstelproces na het zetten van Permanente Make-Up kan variëren, maar over het algemeen duurt het ongeveer 1 tot 2 weken. Gedurende deze tijd kan er wat roodheid, zwelling en korstvorming optreden, maar dit verdwijnt geleidelijk.

Is een touch up nodig?

De powderbrows vervagen ongeveer een 30% à 40 % na de behandeling.
Waardoor wij dus ook telkens direct een touch up inplannen, die volledig is inbegrepen in de prijs.
Tijdens de tweede behandeling word voornamelijk aan de kleur en intensiteit gewerkt. De vorm en kleur kan ook nog licht aangepast worden indien gewenst tijdens deze behandeling.

Het resultaat is semi-permanent. Dit wil dus zeggen dat na 1 à 2 jaar je wenkbrauwen een opfris behandeling nodig zullen hebben.
Deze techniek is de meest dankbare techniek voor wie op zoek is naar een natuurlijk resultaat. Alsook zijn powderbrows geschikt voor alle huidtypes!

Wanneer kan PMU niet?

 • Zwaar diabetes patienten
 • Bij zwangerschap of borstvoeding
 • Bij gebruik van zware medicatie of als u recent chemo heeft gehad
 • Als u twee weken ervoor botox of collageen inspuitingen heeft gehad

Hoe kan ik een afspraak maken voor PMU?

Je kunt eenvoudig een afspraak maken voor Permanente Make-Up door contact op te nemen met onze studio via telefoon, e-mail of onze online afspraakmodule op onze website. Ons vriendelijke team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden door het proces.

Vrijblijvend advies

Onze toegewijde medewerkers staan altijd klaar om je te helpen en te adviseren. Ook voor advies over piercings ben je bij ons aan het juiste adres.