Nazorg piercen

Belangrijk: Tijdens het piercen ontstaat een wond die tijd nodig heeft om te genezen. Hoe snel deze wond geneest hangt af van de plaats van de piercing, de metaalsoort en de vakkundigheid van de Piercer.  

Ook de kwaliteit van de nazorg telt zeer zeker mee naar de uiteindelijke genezing.    

Verzorg uw piercing als volgt:   

Als er een pleister is aangebracht op de Piercing dan verwijder je deze pas ten vroegste 12 uur na het aanbrengen 

Na de eerste dag brengt u 4x per dag wat ontsmetting aan op de gepiercete huid, dit kan met de aan u aangeboden producten in de shop of producten naar keuze die aan de vereisten voldoen.  

Een navelpiercing die mag u tot 5 a 6x per dag ontsmetten, vermijd ook spannende kledij de eerste 10 dagen. 

Met een nieuw geplaatste piercing mijd je het beste de eerste 2 weken sauna, bad, zwembad en felle zon. 

Voor orale piercings gebruikt u de eerste maand na het piercen een daarvoor bedoelde mondspoeling, deze wordt u ook aangeboden in de shop indien gewenst. 

Extra aandacht bij orale piercing: Vermijd kussen en orale seks tijdens het genezingsproces, poets regelmatig de tanden en spoel met de daarvoor bedoelde mondspoeling. 

Extra aandacht bij genitale piercings: Drink ongeveer een uur na het piercen een half liter water dit voor het schoonmaken van je piercing, zo kun je zeepresten na het wassen sneller uitplassen. Zo vermijd je ontstekingen en kans op blaasontsteking.  

 
Naar gelang de plaats op het lichaam en uw eigen lichaam hangt de genezing van een piercing af van persoon tot persoon, wij als Piercer kunnen enkel een schatting naar eventuele geneestijd meedelen 

Bij vragen aarzel niet om ons te contacteren via sociale media of via 051 49 03 96