Tips om jouw tattoo te beschermen in de zon

Tips om jouw tattoo te beschermen in de zon

Het Beschermen van je Tattoo tegen de Zon: Carl & Johan als je Nieuwe Beste Vriend

Een tattoo kan een prachtige en persoonlijke vorm van zelfexpressie zijn. Of je nu een kleine tattoo hebt of een volledige sleeve, het is belangrijk om je tatoeage goed te verzorgen en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een van de grootste bedreigingen voor de kleur en de kwaliteit van je tattoo is de zon. In dit artikel vertellen we je waarom het cruciaal is om je tattoo te beschermen tegen de zon en hoe je dit kunt doen met behulp van speciale zonnebrandcrème.

Waarom je tattoo beschermen tegen de zon?
De zonnestralen bevatten ultraviolette (UV) straling die schadelijk kan zijn voor je huid. Dit geldt in het bijzonder voor je tatoeage, omdat de inkt onder je huid zit. Wanneer je tattoo aan de zon wordt blootgesteld zonder bescherming, kunnen de UV-stralen de kleur van de inkt vervagen en de contouren vervagen. Dit kan resulteren in een vervaagde en minder levendige tattoo.

Hoe bescherm je je tattoo met speciale zonnebrandcrème?
Het gebruik van zonnebrandcrème is een eenvoudige maar effectieve manier om je tattoo te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Volg deze stappen om je tattoo goed te beschermen:

1. Kies de juiste zonnebrandcrème: Zoek naar een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF (Sun Protection Factor). Een SPF van 30 of hoger wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de zonnebrandcrème zowel UVA- als UVB-bescherming biedt. Carl & Johan hebben een speciale zonnebrand ontwikkeld voor de getatoeëerde huid (verkrijgbaar in onze online shop en winkel).

2. Breng het royaal aan: Breng een ruime hoeveelheid zonnebrandcrème aan op je tattoo, zorg ervoor dat je alle delen goed bedekt. Masseer de crème zachtjes in totdat deze volledig is geabsorbeerd.

3. Herhaal regelmatig: Zonnebrandcrème slijt na verloop van tijd door zweten of zwemmen. Breng het daarom om de paar uur opnieuw aan, vooral als je langdurig in de zon blijft.

4. Bescherm je tattoo met kleding: Naast zonnebrandcrème kun je ook je tattoo beschermen door lichte, ademende kleding te dragen die je huid bedekt. Dit is vooral belangrijk tijdens de heetste uren van de dag, wanneer de zon het felst is.

5. Vermijd directe blootstelling aan de zon: Probeer directe blootstelling aan de zon te vermijden, vooral tijdens de piekuren tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Zoek indien mogelijk schaduwrijke plekken op of draag een hoed om je tattoo extra bescherming te bieden. Breng je de crème op tijd opnieuw aan.

Conclusie:
Het beschermen van je tattoo tegen de zon is van essentieel belang om de kleur en kwaliteit ervan te behouden. Zonnebrandcrème van Carl & Johan is een eenvoudige en effectieve manier om je tattoo mooi te houden. Je shopt deze in onze online shop of in onze winkel.
Terug naar blog