Eerste tattoo: tips & tricks

Eerste tattoo: tips & tricks

Tips en Tricks voor je Eerste Tattoo

Het zetten van je eerste tattoo kan een spannende ervaring zijn. Of je nu kiest voor een klein symbool of een uitgebreide tattoo, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. In dit blogartikel delen we enkele waardevolle tips en tricks om je te helpen bij het zetten van je eerste tattoo, zodat je met vertrouwen en tevredenheid aan deze bijzondere reis kunt beginnen.

1. Doe uitgebreid onderzoek:
Voordat je naar de shop komt is het handig om foto's te verzamelen van tattoos, ontwerpen of designs die je mooi vindt. Zo kan de artiest een mooi design voor je maken op basis van de elementen die jij erin verwerkt wil hebben. Denk ook na over de grootte, de plaatsing en de betekenis ervan. Indien je nog niet zeker bent over de plek, geef dit aan bij de artiest zodat hij of zij je kan adviseren over een goede plaatsing. De artiesten houden altijd rekening met de anatomie van je lichaam en ook hoe je spieren lopen.

2. Communiceer met je tattoo-artiest:
Tijdens het consult met je tattoo-artiest is open en eerlijke communicatie cruciaal. Leg je ideeën, verwachtingen en eventuele zorgen uit. De tattoo-artiest is een professional en kan je adviseren over de haalbaarheid van het ontwerp, de juiste grootte en de beste plaatsing op basis van je lichaamsbouw en huidtype. Luister naar hun advies en werk samen om het beste resultaat te bereiken. Onze artiesten willen geen ontwerpen zetten die niet haalbaar zijn omdat zij alleen het beste resultaat willen leveren.

3. Verzorg jezelf voorafgaand aan de afspraak:
Zorg ervoor dat je uitgerust en gezond bent op de dag van je tattoo-afspraak. Vermijd alcohol en drugs, omdat deze je gevoeligheid voor pijn kunnen verhogen en je herstel kunnen beïnvloeden. Eet een goede maaltijd en hydrateer jezelf goed. Dit zal je helpen om te ontspannen en je lichaam in optimale conditie te houden tijdens het zetten van de tattoo. Ook is het goed om je huid te verzorgen, begin al een week voor het zetten van de tattoo je huid in te smeren met bodylotion (Carl & Johan werkt hier het beste voor, verkrijgbaar in onze shop). Dit is geen vereiste maar zorgt er wel voor dat je huid makkelijker te tatoeëren is.

4. Wees voorbereid op ongemak:
Het is belangrijk om te erkennen dat het zetten van een tattoo ongemak met zich mee kan brengen. De pijn varieert afhankelijk van de gevoeligheid van de huid en de plaatsing van de tattoo. Wanneer je voor een grotere sessie bij ons bent zorgen wij ervoor dat je goed verzorgt wordt. Indien nodig is er een kussen en dekens aanwezig. Mocht je een intieme tattoo willen plaatsen dan hebben wij schotten zodat je privacy hebt.

5. Zorg voor comfortabele kleding en indien nodig slippers:
Wanneer je een tattoo zet zorg er dan voor dat je makkelijke kleding aan hebt die je eenvoudig uit kan doen. Zet je een tattoo op je been, draag dan een short en neem geen skinny jeans mee die je naderhand aan moet doen maar een losse broek. Ook is het handig als je een lange sessie hebt op de been om slippers mee te nemen.

6. Zorg goed voor je nieuwe tattoo:
Na het zetten van je tattoo is het essentieel om deze goed te verzorgen om een snel en gezond herstel te bevorderen. Volg de instructies van je tattoo-artiest op over het reinigen en verzorgen van je tattoo. Houd de tattoo schoon, hydrateer regelmatig met onze crème en vermijd blootstelling aan direct zonlicht en zwemmen totdat de tattoo volledig genezen is.

 
7. Bescherm je tattoo met zonnebrandcrème van Carl & Johan:
Na twee weken mag je de zonnebrandcrème van Carl & Johan gebruiken om je tattoo te beschermen tegen de zon.

Conclusie:
Met de juiste voorbereiding en zorg kun je een fijne tattoo-ervaring hebben en trots zijn op het resultaat. Geef altijd al je wensen en zorgen door dan helpt onze shopmanager en artiest jou graag. Geniet van het proces en draag je nieuwe tattoo met trots! Twijfel je nog of wil je eerst even komen kijken? Boek dan een gratis consult in onze agenda!

Terug naar blog

Vrijblijvend advies

We streven ernaar om jouw visie tot leven te brengen en je te voorzien van een prachtige tattoo die je met trots kunt dragen. Neem vandaag nog contact met ons op om een consultatie in te plannen en de eerste stap te zetten naar jouw nieuwe tattoo!

Shop verzorging